måndag 12 oktober 2015

LYCKAT ANHÖRIGSEMINARIUM!

Anhörigseminarium2015

Tisdag 6.10.2015 ordnades Anhörigseminariet 2015 i Vasa, med temat Ung & Anhörig. Anhörigseminariet är ett samarbete mellan vår förening FinFami Österbotten, SÖAF och Psykosociala förebundet.
I år har man talat mycket om att barn och unga mår dåligt och därför valde vi också att temat Ung & Anhörig för årets Anhörigseminarium. Som ung kan man lida av psykisk ohälsa själv eller så kan det vara att någon i ens familj eller närhet lider av psykisk ohälsa vilket i sin tur också kan vara mycket påfrestande för den unga.

Dagen bestod av en teaterpjäs, två föreläsningar och en mycket givande paneldiskussion.   Dagen kunde inte ha blivit bättre! Teatern gav en inblick i hur en familj kan påverkas om någon i familjen lider av psykisk ohälsa. Med pjäsen ville vi väcka tankar hos publiken och det tror jag vi verkligen lyckades med. Efter teaterpjäsen berättade Benjamin Sidorov om sin uppväxt i en dysfunktionell familj och hur det påverkade honom och om vägen tillbaka. Hans föreläsning lämnade nog ingen oberörd.
Benjamin Sidorov
(Bild - Pernilla Nylund)På eftermiddagen föreläste ungdomsinformatören Liselott Nyström om ungdomsportalen Decibel. Liselott berättade om hurudana frågor Decibel får och hur oerhört viktigt det är för ungdomar att få ställa sina frågor anonymt. Hon menade att många gånger är Decibel den första kontakten ungdomarna har när de vill börja berätta om sina problem. Man kunde konstatera att Decibel gör ett oerhört viktigt arbete och att Decibel uppskattas och behövs bland ungdomar.

Liselott Nyström från Decibel
(Bild - Pernilla Nylund)Dagen avslutades med en mångprofessionell paneldiskussion. Paneldiskussionen gav en ypperlig möjlighet för publiken att ställa sina frågor till professionella – och vilken livlig diskussion det blev! Man kan inte säga annat än att det blev en mycket lyckad dag – tusen tusen TACK alla för en super bra dag! 
Heikki Kurkeala, Lena Valkeakari, Benjamin Sidorov och Liselott Nyström
(Bild: Anna Håkans)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar