måndag 7 augusti 2017

HULLUNKURISET PERHEETJokainen perhe on omalaatuinen ja jokaisessa perheessä sattuu ja tapahtuu yhtä ja toista. Joihinkin asioihin voimme vaikuttaa ja toisiin taas emme. 10.7 minä sain mahdollisuuden osallistua yhteen Suomiareenan keskustelutilaisuuteen. Keskustelutilaisuuden nimi oli Hullunkuriset perheet ja tilaisuudessa keskustelimme mielenterveydestä ja perheistä. 


Tähän keskustelutilaisuuteen osallistui:

Pia Hytönen toiminnanjohtaja,FinFami ry

Anna Håkans, kokemusasiantuntija

Olavi Sydänmaanlakkatoiminnanjohtaja, Mielenterveyden keskusliitto ry

Jani Toivola, kansanedustaja, Vihr.

Susanna Virta, kokemusasiantuntija.Keskustelussa halusimme nostaa esiin sen, että mielenterveys kuuluu kaikille ja mielenterveysongelmista pitää uskaltaa puhua jota niihin kohdistuva stigma katoaa sekä, että me emme ikinä voi tietää mitä joku toinen henkilö kokee jos me emme uskalla kysyä.  Meidän pitäisi useammin uskaltaa kysyä toisiltamme, että mitä sinulle kuuluu sekä kertoa toisillemme miten me voimme.Keskustelutilaisuudessa kuulijat saivat kuulla kolme erilaista tarinaa. Minä kerroin omasta yläaste ajastani ja siitä minkälaista tukea olisin itse toivonut, kun äitini kärsi masennuksesta. Susanna nosti esiin minkälaista on olla mielenterveyskuntoutuja ja minkälaisen matkan hän on tähän mennessä tehnyt.  Jani Toivola kertoi avoimesti ja rehellisesti siitä miltä tuntuu kärsiä työuupumuksesta sekä pelosta, että miten työuupumus vaikuttaa hänen lapseensa.
Yhteistä näillä tarinoilla on se, että kaikesta voi selvitä se vie vaan enemmän tai vähemmän aikaa. Jos olet kiinnostunut tästä keskustelutilaisuudesta voit katsoa sen kokonaisuudessaan tästä: Hullunkuriset perheet 

 


/ Anna Håkans, projektisuunnittelija

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar