måndag 4 december 2017

Fiiliksiä työharjoittelusta

Heippa!

Vietän tällä hetkellä viimeisiä päiviäni FinFami Pohjanmaan toimistolla työharjoittelijana. Tämän vuoksi työkaverini innoittamana päätin kirjoittaa tänne yhdistyksen blogiin omia mietteitäni vajaa kahden kuukauden jaksosta.

Itseäni on aina kiinnostanut mielenterveys sekä ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi.  Yhdistystoiminta että mielenterveys työkenttänä olivat minulle kuitenkin entuudestaan melko tuntemattomia, joten lähdin työharjoitteluun avoimin mielin, haalimaan tietoa ja kasvattamaan osaamistani tulevana sosiaalialan ammattilaisena. Paljon olenkin ehtinyt kokemaan ja näkemään harjoittelupäivieni aikana. Yllätyin todella positiivisesti siitä, miten monipuolista yhdistysten tekemä työ on ja kuinka paljon erilaista ohjelmaa ja tukea mielenterveysomaisille voidaankaan järjestää. Itse olen ollut mukana muun muassa järjestämässä mielenterveysviikon päätapahtumaa Vaasalaisessa kauppakeskuksessa, osallistunut erinäisiin kokouksiin ja luentoihin sekä Seinäjoella järjestettyihin pieniin päihde- ja mielenterveyspäiviin, koonnut palveluopasta mielenterveysomaisille sekä päässyt mukaan omaisten vertaistukiryhmään. Kävin myös pyörähtämässä Laihian yläasteella Pop-Upissa ”Yhdessä enemmän”-projektin työntekijöiden kanssa. Mielenkiintoista vai mitä? Hyvänä lisämausteena on toiminut mukava työporukka.

Epäilystäkään ei ole jäänyt, etteikö tällainen toiminta olisi tärkeää! Pidetään peukut pystyssä, jotta mielenterveyttä koskeviin asioihin panostettaisiin tulevaisuudessa entistä enemmän! Näihin tunnelmiin on hyvä päättää tämä teksti, kiittää FinFami Pohjanmaan työntekijöitä sekä toivottaa lukijoille oikein mukavaa joulun odotusta!
😊

-Eeva, sosionomiopiskelija


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar