fredag 22 maj 2015

FÖRELÄSNING OM ALKOHOLBEROENDE OCH MEDBEROENDE

Hej!

19.5 var vi på en mycket intressant föreläsning vid Novia som handlade om alkoholberoende och medberoende.  Två väldigt inspirerande personer berättade öppet om sitt liv som kan verka som så många andras liv på utsidan. Deras situation är inte på något sätt unik, det de berättade om är tyvärr mångas vardag.


De gav en unik och viktig insyn åt oss hur en alkoholists vardag och levnadsvanor påverkar så många människor runtomkring ens liv.  Micke och Ulrika Kranz nämnde att för varje missbrukare påverkas åtminstone fyra andra personers liv. Ulrika berättade öppet om hur även hon hare gått med i Mickes beroende. För att dölja missbruket, så gjorde hon nästan vad som helst, familjesituationen spårade i princip ur innan Micke sökte hjälp. I samma veva fick även Ulrika hjälp för sitt medberoende.


Micke och Ulrika talade båda om alla slingrande ursäkter som de tidigare levde enligt för att försvara sitt beteende. Vill man förändra sitt liv så finns sist och slutligen bara en sak att göra, det är att ta ett beslut, att göra sitt val och det är att säga STOP!


Kontakterna till Krantzz hittar ni här: 


Facebook


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar