torsdag 27 april 2017

Harjoittelijan terveiset!


Hei!

Reilun kuuden viikon harjoittelujaksoni Finfamilla on päättymässä ja ajattelin kirjoittaa tänne blogiin lyhyet terveiset sen johdosta. Haluan kiittää Finfamin henkilökuntaa ja jäseniä siitä, että otitte minut niin sydämellisesti vastaan ja sain olla mukana monessa toiminnassa harjoittelujaksoni aikana.

Heti ensimmäisellä viikolla pääsin Prospect-ryhmän tapaamiseen, missä  keskustelimme  selvitymistaidoista ja oman ajan ottamisesta itselle.  Prospect on mielenterveyskuntoutujien läheisille ja perheenjäsenille suunnattu koulutusohjelma, jonka tavoitteena on ohjata heitä vaihtamaan ja pohtimaan omia kokemuksia sekä kehittämään tämän pohjalta omaan tilanteeseen sopivia selvitymiskeinoja. Tapaamisessa havahduimme siihen, miten tärkeää on kuormittavassa elämäntilanteessa muistaa huolehtia itsestä ja omasta jaksamisesta.

Harjoitteluni toisella viikolla suuntasimme omaisneuvoja Evan kanssa Maalahteen, missä yhdistys järjesti yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa neuropsykologi Rakel Bergin luennon aiheesta: psykosjukdomar och deras inverkan på den kognitiva förmågan. Luennon jälkeen saimme esittää Rakelille aiheesta kysymyksiä. Meitä oli monta osanottajaa ja palaute tilaisuudesta oli positiivista.

Huhtikuussa kävimme Sabinan Tuvan avointen ovien päivässä ja olimme mukana esittelemässä yhdistyksemme toimintaa. Omaiscafessa ja keskusteluryhmissä minulla on ollut mahdollisuus tavata teitä omaisia ja yhdistyksen jäseniä. Olette antaneet minulle paljon uutta ajateltavaa mielenterveysasioista omaisten ja läheisten näkökulmasta. Harjoittelujakso on antanut mahdollisuuden syventää tietoa sosiaalipalveluiden kentästä yhdistystoiminnan näkökulmasta. Kiitos kaikille näistä yhdessä viettämistä hetkistä ja toivon teille aurinkoista kevään jatkoa!

/Marika, sosionomiopiskelijaInga kommentarer:

Skicka en kommentar