torsdag 22 juni 2017

HUIPPU LUKUVUOSI TAKANA!Koulut ovat jo päättyneet ja nuoret nauttivat kesälomastaan, mutta ajattelin kuitenkin lyhyesti kertoa mitä projektissa on tapahtunut lukuvuonna 2016–2017. 

Tähän lukuvuoteen on kyllä mahtunut, vaikka ja mitä. Olemme ehtineet järjestää projektissa 50-60 tapahtumaa. Jotkut tapahtumat ovat vaatineet paljon suunnittelua, kun taas toiset ovat olleet pienempiä ja helpompia toteuttaa. Olemme mm. järjestäneet luentoja, teemapäiviä, työpajoja, PopuUp-tapahtumia ja ryhmätoimintaa. Yhtenäistä kaikilla tapahtumilla on ollut se, että olemme aina puhuneet mielenterveydestä. 

Lukuvuoden aikana olemme nähneet kuinka moni nuori on kasvanut ja miten heidän asenne mielenterveyttä kohtaan on muuttunut. Palautelomakkeista olemme saaneet lukea, että moni nuori on sitä mieltä, että mielenterveysongelmista ei puhuta tarpeeksi ja että, heidän mielestään on hyvä, että joku nostaa asian esille. Joskus olemme jopa hämmästyneet siitä, että moni nuori ottaa mielenterveyteen liittyvät asiat niin tosissaan. Mielestäni tämä jos joku kertoo sen, että meidän pitäisi oikeasti uskaltaa puhua mielenterveydestä ja mielenterveysongelmista avoimesti. 

Projekti suuntaa jo katsetta kohti ensi lukuvuotta. Ensi lukuvuosi tuo mukanaan tiettyjä muutoksia.  Pääkoulut vaihtuvat ja projektisuunnittelija vaihtuu. Ensi lukuvuonna projekti tekee yhteistyötä Merenkurkun koulun (Vaasa) ja Tegengrenskolan (Vöyri) kanssa. Projektin neljää muuta koulua ei suinkaan unohdeta mutta heille tarjotaan jotain pienimuotoisempaa ohjelmaa. Ensi syksystä alkaen projektilla on myös uusi projektisuunnittelija, kun minä jään mammalomalle. 

Lopuksi haluan vielä sanoa, että tämä lukuvuosi on ollut aivan mahtava ja uskon, että olemme onnistuneet tekemään mielenterveyteen liittyvät asiat edes vähän vähemmän leimaaviksi ja saaneet nuoret ymmärtämään kuinka tärkeää on pitää huolta itsestään ja omasta mielenhyvinvoinnista. 

Pysykää kanavalla. Ensi lukuvuosi tuo mukanaan uudet kujeet!

/ Anna Håkans, projektisuunnittelija

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar